Majlis Anugerah Pembangunan Negara Tahun 2023
14 November 2023 | Selasa
Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah berjaya memenangi Anugerah Pengurusan Sistem Binaan Berindustri (IBS) Terbaik Kategori Peruntukan Atas RM1 Bilion.
Anugerah ini telah diterima oleh Ketua Setiausaha KPM, Dato Indera Nik Nasarudin Mohd Zawawi dalam Majlis Anugerah Pembangunan Negara Tahun 2023 yang berlangsung hari ini.
Ia adalah pengiktirafan kepada kementerian terbaik yang mematuhi dan melaksanakan projek pembangunan fizikal kerajaan menggunakan kaedah IBS.
KPM sentiasa berusaha memastikan setiap projek pembangunan dapat dilaksanakan dengan baik demi manfaat rakyat. Ini selaras dengan Kerangka Ekonomi MADANI untuk memperkasakan rakyat dan memastikan Malaysia yang mampan dan sejahtera.
#7TerasKPM
#MalaysiaMADANI
#KaramahInsaniah
Thursday 16 October 2025
moe.gov.my - 2 years ago
14 November 2023 - Majlis Anugerah Pembangunan Negara Tahun 2023


Pelajar terbabit rogol berkumpulan dalam kelas di Melaka didakwa ikut Seksyen 375B, 377B KK
- .bharian.com.my
Menteri Pendidikan jawab isu keselamatan pelajar, sekolah di Dewan Rakyat hari ini
- .bharian.com.my
Pesawat bawa Setiausaha Pertahanan AS mendarat cemas di UK akibat cermin hadapan retak
- .bharian.com.my
Lebih 13 juta penduduk Gaza, Sudan dan Yaman alami isu kebuluran kritikal akibat pemotongan dana - Program Makanan Sedunia
- .bharian.com.my
Lagi kes rogol berkumpulan dalam kelas: 3 pelajar sekolah, seorang bekas pelajar ditahan
- .bharian.com.my
Hamas tekad tunai janji pulangkan mayat tebusan, patuhi perjanjian gencatan senjata
- .bharian.com.my
YB Ketereh emosi bangkit kes bocor maklumat tentera, dakwa kenal 2 pegawai risik ditahan
- .bharian.com.my
Kita warisi hutang membengkak dan defisit tinggi... - PM Anwar ulas cabaran rangka belanjawan
- .bharian.com.my
Insiden tikaman: Kabinet akan bincang penggunaan media sosial dalam kalangan pelajar - PM
- .bharian.com.my![[TERKINI] Kes tikam pelajar sekolah: Tekanan emosi dan pengaruh media sosial dipercayai dorong tindakan tikam](/images/newhub-blank-news.png)
[TERKINI] Kes tikam pelajar sekolah: Tekanan emosi dan pengaruh media sosial dipercayai dorong tindakan tikam
- hmetro
IMFC-J tarik potensi pelaburan RM29.51 bilion ke JS-SEZ setakat 15 September - PM Anwar
- .bharian.com.my
NCER realisasi pelaburan RM58.39 bilion, cipta hampir 16,000 peluang kerja setakat September - PM Anwar
- .bharian.com.my
Gangguan bekalan elektrik Lembah Klang berpunca panahan petir di loji janakuasa Edra Melaka
- .bharian.com.my
Siasatan polis telus dan profesional dalam kes jenayah di sekolah - Saifuddin Nasution
- .bharian.com.my